Gå til indhold
Rikke Lawsen og Henrik Stockfleth Olsen

Ryk ledelse af kolleger frem i bussen

Ledelse af kolleger er en særlig ledelsesposition med en vigtig strategisk betydning – og derfor skal vi sørge for, at de har gode betingelser

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 11. april 2024
Kl. 15.00 - 16.00

Sted

Pris

Gratis – inviter gerne en kollega med.

Videooptagelse

Webinaroptagelsen udsendes til alle tilmeldte efterfølgende.

Tilmeld

Ledelse kan være fantastisk – også ledelse af kolleger. Men kollegaledelse kan også være udfordrende. Kollegaledere har en særlig position, hvor de indgår som en formel del af organisationen, men uden de beføjelser, der ligger i at være professionel leder og personaleleder. Kollegaledelse kan være mange ting bl.a. teamkoordinator, vejleder, projektansvarlig m.m.

På webinaret sætter vi lys på, hvad kollegaledelse er for en størrelse, og hvordan vi kan gøre kollegaledelse til en attraktiv position – måske som et skridt på vejen til at blive leder.

Vi inviterer gæster ind fra praksis, som kan give et hverdagsbillede på, hvordan kollegaledelse opleves, og hvordan man kan give kollegaledere gode betingelser.

Endelig sætter vi tryk på, at ledelse – også kollegaledelse – er en faglighed.

For at få maksimalt udbytte af webinaret, vil vi opfordre til, at kollegaledere deltager sammen med kolleger og meget gerne deres nærmeste leder, så man kan drøfte pointerne fra webinaret i egen organisation.

Vi tager afsæt i vores nyeste bog: Parat til ledelse, og inddrager vores erfaringer med at arbejde med, undervise og coache ledere og kollegaledere.

Program

  • Velkomst
  • Kollegaledelse som begreb og rammer for kollegaledelse
  • Indblik i kollegaledelse i praksis – besøg af kollegaleder
  • Kollegaledelse som faglighed
  • Afslutning med spørgsmål fra seerne

Kompetenceudvikling

Du kan udvikle dig fagligt i kollegaledelse og også blive afklaret ift., om du skal tage det næste skridt og blive formel leder. Det kan du gøre på vores modul ’Det personlige lederskab og forandring – parat til ledelse’:

Køb bogen

Rikke Lawsen og Henrik Stockfleth Olsen er udkommet med bogen Parat til ledelse, som også handler om kollegaledelse.

Køb 'Parat til Ledelse' (Samfundslitteratur)

Kontaktpersoner

Rikke Lawsen

Lektor

+45 41 89 74 03

Henrik Stockfleth Olsen

Lektor

+45 41 89 89 18