Gå til indhold

Information om covid-19

Gratis webinar: Få ny inspiration til naturfagsundervisningen

10 førende forskere deler ud af deres nyeste viden

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 21. april 2021
Kl. 15.00 - 15.45

Tilmeldingsfrist:

20. april 2021

Sted

Pris

Gratis, men tilmelding nødvendig

Målgruppe

Naturfagslærere, -vejledere og ledelser på folkeskoler

Tilmeld

Gratis webinar med guidet tour rundt i de fire første af i alt 10 temapakker med ny naturvidenskabelig viden, v/ Margit Holm Basse. Tilmeldingsfristen er kl. 12 dagen før (d. 20/4).

Kunne du tænke dig at omsætte ny forskning til naturfagsundervisning? Har du lyst til at arbejde med havets betydning for klimaet eller bæredygtig bygningsudvikling i en undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning, som styrker elevernes naturfaglige kompetencer?

Nye gratis inspirationsmaterialer til grundskolen formidler forskning i klima, energi og universet. Materialerne giver med afsæt i ny naturvidenskabelig viden forslag til undervisning på alle klassetrin fra 1.-9. klasse med en faglig progression gennem naturfagene.
Materialerne rummer blandt andet film, magasiner og didaktisk inspiration om klimaforskning og mørkt stof i universet.

Hvordan kan forskere undersøge et stof uden egentlig at vide, at det eksisterer? Hvordan kan små alger være afgørende for klodens klimaudvikling? Og hvordan kan forskningen hjælpe med at få nedbragt byggesektorens kolossale CO2-aftryk?

Det er nogle af de spændende spørgsmål fra den aktuelle naturvidenskabelige forskning, som Børne- og Undervisningsministeriet kaster ind i grundskolen med dugfriskt inspirationsmateriale. Det skal inspirere naturfagslærere og -vejledere, give dem nye indsigter og styrke deres kompetenceorienterede naturfagsundervisning. Samtidig skal materialet afkorte vejen fra grundforskning til grundskole – og i sidste ende få elevernes begejstring for naturfag til at vokse.

Københavns Professionshøjskole, VIA University College og Rambøll Management Consulting har sammen med Institut for Naturfagenes Didaktik udarbejdet materialet for ministeriet.

På Københavns Professionshøjskole giver vi ved dette gå-hjem-møde en guidet tour i materialerne, så du nemt kan hente og omsætte dem til naturfagsundervisningen.

Du er også velkommen til at ringe og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og dit naturfagsteam med at styrke elevernes naturfaglige kompetencer og lærernes naturfaglige praksisfællesskaber hos KPs projektleder Margit Holm Basse på tlf: 24 29 63 13 eller skrive på mahn@kp.dk