Hvordan kvalificeres ansatte på SFO, fritids- og klubområdet pædagogisk?
Møde/webinar i netværk for fritids- og klubområdet for pædagoger, ledere, pædagogiske konsulenter og andet pædagogisk personale.
Praktisk information
Dato
Mandag d. 22. august 2022Kl. 09.00 - 11.00
Tilmeldingsfrist:19. august 2022
Pris
Gratis
Tilmelding
Tilmelding nødvendig senest 19. august af hensyn til forplejning
Tilmelding
KP vil fortælle om de mange forskellige muligheder, du som ansat og dig som leder via professionshøjskolerne har for at opnå fritidspædagogisk kompetenceudvikling. Der er muligheder for den enkelte og for jer som gruppe uanset erfaring og uddannelsesbaggrund.
På finansloven er i 2022 afsat 46,8 millioner kroner, og i perioden 2023-2025 er årligt afsat 123,4 millioner kroner til de SFO’er og fritidsklubber, der har flest udsatte og sårbare børn og unge. Hensigten er, at der skal ansættes flere og mere uddannet personale.
Flere forskellige undersøgelser (også foretaget post Corona), konkluderer for det første, at alle børn og unge på tværs af sociale klasser potentielt er udsatte eller i mistrivsel; og for det andet konkluderes, at børn og unge i alderen 6-18 år har behov for fritidsinstitutioner og -klubber, hvor de møder voksne, som kan støtte børn og unge i deres dannelse, læring, udvikling og trivsel.
At møde den enkelte unge kræver mange kompetencer af de ansatte i SFO, fritids- og klubtilbud. Når børn og unge kommer i institutionen, så ønsker mange at blive rigtig dygtig til noget kropsligt og kreativt fx håndværk, rollespil, gaming, drama, musik, dans og teknologi. Samt særligt at blive mødt og få talt med andre voksne end forældre og lærere, hvilket har stor betydning for deres trivsel.
Det er almenkendt, at normeringer i SFO, fritids- og klubområdet er lave, og ikke mindst at det er svært at tiltrække arbejdskraft – særligt uddannede pædagoger.
Børn og unge har her og nu krav på at møde kompetente voksne i SFO, fritids- og klubinstitutionerne. De kan IKKE vente!
Er din institution også ramt af mangel på uddannet pædagogisk personale?
Oplever det uddannede personale behov for ny viden og kompetencer for at understøtte alle børns dannelse, læring, udvikling og ikke mindst trivsel?
Deltag enten via fysisk fremmøde eller online og hør om:
- Almene kurser og fagspecifikke kurser i pædagogik for 6-18-årsområdet
- Særligt tilrettelagte forløb for dig og dine kolleger på arbejdspladsen
- uddannelser: Akademi i Ungdoms- & Socialpædagogik, PAU/pædagogisk assistent, Sporskifte/Merituddannelsen til pædagog og den pædagogiske diplomuddannelse
- hvor og hvordan der kan opnås økonomisk støtte
Program
08.30
Mulighed for at netværke over kaffe/te og croissant.
De der deltager online må sidde med egen forplejning.
09.00
Oplæg om kompetenceudviklingsmulighederne
v. Sussie Kiilerich Bonde
09.50
Netværkende kaffe/te pause
10.00
Spørgsmål og debat
10.45
Opsamling på mødet/webinaret
Kontaktperson
Hvis du har spørgsmål eller er nysgerrig på fritids- og klubområdet, er du velkommen til at henvende dig til lektor Sussie Kiilerich Bonde (sukb@kp.dk)