Gå til indhold

Information om covid-19

Gratis webinar om sciencepædagogisk praksis

Få inspiration og nye ideer med hjem, når undervisere fra videreuddannelsesområdet på Københavns Professionshøjskole fortæller om, hvad god sciencepædagogisk praksis er.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 2. juni 2021
Kl. 15.00 - 16.00

Sted

Pris

Gratis

Tilmeld

Vær med denne eftermiddag, når vi holder webinar om sciencepædagogik i dagtilbud og kompetenceudvikling med et STEM-fokus.

Du vil høre om emnerne:

Science i den styrkede pædagogiske læreplan

Science er indskrevet i det pædagogiske læreplantema; ”Natur, udeliv og science”. Her fremhæves det, at det pædagogiske lege- og læringsmiljø skal understøtte børn aktivt i at observere og undersøge naturfænomener i deres omverden.

Hør fx om, hvordan børns leg, børnefællesskaber og et bredt læringsbegreb er grundlaget for udviklingen af det læringsmiljø, som skal give børn mulighed for at udvikle en kreativ, produktiv og kritisk tilgang til digitale teknologier.

Hvad er sciencepædagogik?

Sciencepædagogik er inspireret af ’emergent science’, som har fokus på børns gryende forståelse for lovmæssigheder i naturen. Hvordan får vi et fælles sprog for god sciencepædagogisk praksis?

Naturfænomener, science, leg og kreativitet

Sciencepædagogisk praksis bygger på børns egne spørgsmål, undren og nysgerrighed ift. den verden, der omgiver dem. Hvordan støtter vi denne tilgang gennem leg og kreativitet?

Hvordan kommer vi i gang med sciencepædagogiske lege- og læringsmiljøer?

Få gode råd og ideer til, hvordan du kan udvikle og understøtte sciencepædagogisk praksis i din institution.

Kompetenceudvikling, som understøtter sciencepædagogik

Er du interesseret i at vide mere om, hvilke muligheder du har for faglig udvikling på området? Så se her:

Pædagogkompetencer og grundlæggende matematik https://www.kp.dk/videreuddannelser/paedagogkompetencer-og-grundlaeggende-matematik/

Mediepædagogisk håndværk https://www.kp.dk/videreuddannelser/mediepaedagogisk-haandvaerk/