Gå til indhold

Information om coronavirus

Gratis webinar: Ledelse med sans for data i skolen

Sans for data er vigtig, når du som leder indfører databaseret udvikling i skolens praksis. For hvad er data? Hvad viser data egentlig?

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 16. juni 2020
Kl. 09.00 - 10.00

Tilmeldingsfrist:

15. juni 2020

Sted

Pris

Gratis

Praktisk

Deltagerne får tilsendt et link til Zoom-mødet dagen før, webinaret går i gang. Det kræver blot en almindelig pc med kamera og lyd for at deltage.

Tilmeld

Data er i dag udbredt i den danske folkeskole og spiller en stor rolle i de samtaler, som skolens ledelse og andre professionelle har i vurderingen af eleverne og ifm. forbedring af undervisningen – fx i forbindelse med nationale test i klassekonferencer, karaktermøder og samarbejdet med forvaltningen om kvalitetsrapporten. Forskning viser nemlig, at brug af data i den didaktiske udvikling og pædagogiske praksis har en positiv effekt.

Forskere fra KP og Aarhus Universitet peger desuden på, at det vi kalder etisk datasans – dvs. hvordan vi arbejder etisk med data og skal forstå data i den konkrete kontekst – er vigtig, når ledelsen indfører databaseret udviklingsværktøjer i skolen. Med etisk datasans kan vi kvalificere skolens brug af data – både i de professionelle fællesskaber og i relationen til elever, forældre og forvaltningen. Det handler om, at lærere, pædagoger og ledere lytter til hinanden og taler om, hvordan vi sikrer databaseret udvikling tæt på eleverne.

Synes du, det lyder spændende, og er du skoleleder eller ansat i forvaltningen? Så kom og vær med, når Videreuddannelsen på KP holder webinaret om ’Ledelse med sans for data i skolen’ den 16. juni kl. 9.00-10.00. Her vil vi fortælle mere om FoU-projektet (Forskning og Udvikling), som er gennemført i et tæt samarbejde med forvaltningerne og skoleledelserne i Tårnby Kommune og Herlev Kommune.

Arrangementet er gratis.
Tilmeldingsfrist den 15. juni kl. 12.

Til webinaret kommer vi blandt andet ind på:

  • Hvordan kan data skabe liv på skolerne?
  • Hvordan kan vi blive klogere på, hvordan og hvorfor elever og skoler udvikler sig?
  • Hvordan får både elever, lærere og politikere gavn af data?

 

Videoer

Zoom og sikkerhed

Læs “Orientering om sikkerhed ved brug af Zoom” i denne pdf.

Kontaktperson

Er du forhindret i at deltage i webinaret, men har spørgsmål vedrørende arrangementet, er du velkommen til at skrive eller ringe til:

Carina Starostka Villadsen

Chefkonsulent

+45 51 38 05 36