Gå til indhold

Information om coronavirus

Fremtidens medarbejdere – ansatte på fritids- og klubområdet

Møde i netværk for fritids- og klubområdet for pædagoger, ledere, pædagogiske konsulenter og andet pædagogisk personale med temaet:

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 16. september 2020
Kl. 09.00 - 11.00

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

Gratis, men tilmelding nødvendig

Nye organiseringer, ændrede børne- og ungegrupper, en forandret folkeskole, politisk fokus på kvaliteten betyder at fritids- og klubtilbuddene er i fortsat udvikling. Hvilke kompetencer kræver de ændrede opgaver, og hvilke ansatte er der brug for?

Når børn og unge kommer i SFO og klub, så ønsker mange at blive rigtig dygtig til noget kropsligt og kreativt fx håndværk, rollespil, gaming, drama, musik, dans og teknologi. Samt at blive mødt og få talt med andre voksne end forældre og lærere, hvilket har stor betydning for deres trivsel.

At møde den enkelte unge kræver mange kompetencer af de ansatte i fritids- og klubtilbud. De skal være:

  • selvledende i de nye organiseringer
  • opsøgende på gaden, klubben, skole, digitale platforme
  • nærværende og give rum for eksistentielle samtaler trivselsmedarbejderen
  • dybt kompetente og fleksibel
  • vidende og nysgerrigt undersøgende

Hvem er det, vi skal ansætte som nye kollegaer? Hvordan uddannes pædagoger til fritids- og klubområdet på pædagoguddannelsen? Og kan vi overhovedet få fat på den rigtige pædagog?

Ledere af fritids- og klubtilbud ønsker en bred vifte af kompetencer i den samlede personalegruppe, og oplever, at det kan være svært at tiltrække pædagoguddannede. Og hvis det lykkes, hvilke særlige opgaver har den uddannede pædagog så kompetencerne til?

Kristine Andersen, uddannelsesleder for specialiseringen Skole- og fritidspædagogik ved Københavns Professionshøjskole vil fortælle om uddannelsen, og hvordan fremtidens skole- og fritidspædagoger tager sig ud (efter endt uddannelse). Hun beskriver uddannelsens profilretninger, og hvad man kan forvente af en uddannet pædagog.

På mødet vil der være shareshops/markedsplads, så du må meget gerne medbringe din/jeres gode bud på, hvordan I arbejder med at sammensætte den bedste personalegruppe: fx hvilke, hvorfor og hvordan rekrutterer vi vores medarbejdere.

Program

08.30

Netværk

Mulighed for at netværke over kaffe/te og croissant

09.00

Rammesættende oplæg

v. Steen og Sussie

09.10

Orientering og debat

Orientering og debat om pædagoguddannelsens bud på fremtidens pædagoger v. Kristine

09.50

Netværkende kaffe/te pause

10.00

Shareshops/markedsplads

Sammen lægger vi en plan for, hvordan vi både får fortalt og hørt hinandens bud på opnåelse af den bedste personalegruppe.

10.45

Opsamling

Opsamling på dagen og tanker for et nyt møde i netværket

Der er altid mulighed for at blive hængende for at fortsætte samtaler.

På netværkets vegne

Steen Søndergaard og Sussie Kiilerich B.

Hvis du har spørgsmål eller er nysgerrig på fritids- og klubområdet, er du velkommen til at henvende dig til lektor Sussie Kiilerich B. (sukb@kp.dk)