Gå til indhold

Faglig reception: Literacydidaktik

Elever i literacyvanskeligheder

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 30. september 2021
Kl. 15.00 - 16.00

Sted

Pris

Gratis

Tilmeld

Københavns Professionshøjskole og Dafolo byder dig velkommen til en spændende online eftermiddag, hvor vi sammen bliver klogere på literacydidaktik og literacyvanskeligheder. Det sker, når vi inviterer til faglig reception ifm. udgivelse af bogen ‘Literacydidaktik – elever i literacyvanskeligheder’.

Receptionen foregår via Zoom og er for dig, som er lærer, lærerstuderende, læsevejleder, ordblindelærer, danskvejleder eller danskkonsulent. Alle kan være med – uanset kendskab til literacybegrebet.

Kom, hvis du ønsker at vide mere om literacydidaktik og literacyvanskeligheder, og mød forfatterne, som denne eftermiddag vil holde faglige oplæg om bl.a. stilladsering og greb i skriveprocessen.

PROGRAM

Kl. 15.00

  • Velkomst v/ forlagsredaktør Lise Nerlov
  • Når literacyvanskeligheder forstyrrer elevens læring og udvikling
    Kort fagligt oplæg v/ redaktør og forfatter Kirsten Friis, der præciserer bogens literacybegreb og forståelsen af begrebet literacyvanskeligheder
  • Stilladsering og greb i skriveprocessen – et inspirationsforløb om gys
    Kort fagligt oplæg v/ redaktør og forfatter Dorte Østergren-Olsen, der giver eksempler på literacydidaktik i praksis
  • Mulighed for at stille spørgsmål

Kl. 16.00

  • Farvel og tak for i dag

Kom og mød bogens redaktører:

Kirsten Friis er faglig og pædagogisk konsulent i Nationalt Videncenter for Læsning. Hun er oprindelig læreruddannet og herudover uddannet MA i specialpædagogik, PD i Læsningens Didaktik og tale-/hørespeciallærer. Kirsten er forfatter til en række bøger og artikler om skriftsprog og læse-skrivevanskeligheder.

Dorte Østergren-Olsen er lektor på videreuddannelsen og vidensmedarbejder i Forskningsenheden, Københavns Professionshøjskole. Hun er uddannet cand.pæd. i didaktik med særligt henblik på dansk og har i mange år undervist som dansklærer i folkeskolen. Dorte er lærebogsforfatter og har bidraget til flere fagbøger.

Vi glæder os til at se dig!