Gå til indhold

Information om covid-19

Anbragt: Før, nu og i fremtiden

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 20. februar 2020
Kl. 09.00 - 15.00

Pris

Gratis

Tilmelding

Arrangementet er fuldt booket

Logoer-FSM-socialpædagogerne

Pædagoguddannelsen og Socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole, Danmarks Forsorgsmuseum og Socialpædagogerne indbyder til konference om at være anbragt barn i Danmark – før nu og i fremtiden.

Konferencen tematiserer, hvordan historien har relevans for den nutidige og fremtidige praksis på anbringelsesområdet. En række tidligere anbragte og forskere deler erfaringer og viden om feltet og lægger op til debat: Hvad kan vi lære af historien? Hvad kan vi lære af erfaringerne? Og hvad kan vi lære af de anbragte børn og unge i dag?

Konferencen sætter spot på de levede erfaringer og på, hvad lovgivere, samfund og anbringelsespraksis kan lære af hinanden. Konferencen retter sig mod ansatte, politikere, embedsmænd, brugere og studerende som interesserer sig for, hvordan vi med historien i hukommelsen kan udforme en helhedsorienteret socialpædagogisk og socialfaglig indsats, som hjælper og støtter de anbragte børn og unge bedst muligt.

Formiddag: Fortid

09.00

Velkomst

v/ Astrid Krag, Social- og indenrigsminister, Benny Andersen, formand Socialpædagogerne Og Annegrete Juul, Dekan, Det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole.

09.25

”At åbne skuffen" – om forandringspotentialet i tidligere børnehjemsbørns erindringsarbejde

v/Stine Grønbæk, Postdoc Institut for Kommunikation, Københavns Universitet.

09.50

Fortiden for anbragte børn

v/Poul Erik Rasmussen, tidligere anbragt, modtager af menneskerettighedsprisen, formand for Foreningen Godhavnsdrengene, Vibeke Nielsen og Erna Lund, tidligere anbragte på Erritsøhus i samtale med David Adrian Petersen, De Anbragtes Vilkår.

10.20

Dialog

I salen. Styret af moderator Sarah Smed.

10.30

Pause

og gang til workshop-lokaler.

10.45

Workshops

(vælg en af nedenstående workshops).

12.00

Frokost

Eftermiddag: Nutid og fremtid

12.45

Fremtiden for anbragte børn

v/David Adrian Pedersen, De Anbragtes Vilkår i samtale med Poul Erik Rasmussen, tidligere anbragt, modtager af menneskerettighedsprisen, formand for Foreningen Godhavnsdrengene, Vibeke Nielsen og Erna Lund, tidligere anbragte på Erritsøhus.

13.15

Journalens potentiale

v/Jacob Knage Rasmussen.

13.45

Pause

14.00

'Der er muk på Fanø Mr. Smith'

v/Oskar Plougmand, tidligere inspektør i børneforsorgen.

14.30

Dialog

I salen. Styret af moderator Sarah Smed

14.40

Afrunding og bud på fremtiden

v/Verne Pedersen, næstformand Socialpædagogerne

14.55

Pædagoguddannelsens musikprofil

Afspiller/synger ‘Du er ikke alene’

5 workshops

  1. Når systemets børn ’får ret’ – om erstatningssagerne og hvad der følger med dem v/Ingrid Hartelius Dall, Børns Vilkår
  2. Socialpædagogisk indsats 2020: Menneskelighed, tid og indsigt v/Hanne Dalsgård, Forstander på Behandlingshjemmet Skovgården
  3. Hvordan får alle anbragte børn en voksen de kan stole på? v/ David Adrian Pedersen og Inger Winther Johannsen, sekretariatsleder De Anbragtes Vilkår
  4. Minder på museum” – om ”Mindemandage” for tidligere anbragte v/Sarah Smed, Leder af Danmarks Forsorgsmuseum og Stine Grønbæk, Postdoc Institut for Kommunikation, Københavns Universitet.
  5. Gjorde vi alt galt – eller hvad gik godt v/Frank Ebsen, Docent Københavns Professionshøjskole Socialrådgiveruddannelsen

Kontaktperson

Sidsel Kiselberg Svane

Konsulent

+45 41 89 88 05